Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
"“SON-T lampen onderscheiden zich op levensduur"
Alweer ruim 4.500 uur zijn er 12.500 lampen van Aruna Holland in gebruik bij tomatenteler Royal Pride uit Middenmeer. Uit metingen in het veld en metingen in het lichtlaboratorium blijkt nu dat de terugloop van het PAR licht bij Aruna lampen, een normaal verschijnsel bij alle type lampen, veel minder snel gaat dan bij de concurrentie.
Afbeelding: 1000 Watt 400 Volt lamp van Aruna
"Onze klanten vragen ons vaker om in het veld metingen te doen aan hun licht niveau, maar wij zijn altijd kritisch met de interpretatie van de resultaten. Veldmetingen zijn niet altijd even nauwkeurig.", vertelt Jeroen van Velzen, van Aruna Lighting uit Breda. "Toen wij constateerden dat de Aruna lampen flink boven de concurrentie presteerden hebben we een onafhankelijke partij ingeschakeld om de metingen opnieuw te doen. Zij stelden hetzelfde vast."
Laboratorium
Daaropvolgend zijn de lampen uit het veld in het licht laboratorium gemeten, in de zogenaamde bol van Ulbricht. Metingen in het lab zijn per definitie veel nauwkeuriger dan de metingen in het veld, waar altijd omgevingsfactoren en vervuiling van armaturen een rol spelen. De meetresultaten liegen er niet om. "De bollen van de concurrentie zijn bijna 0,5% per iedere 1.000 uur gebruik teruggelopen, terwijl de Aruna bollen slechts 0,3% per 1.000 uur terugliepen, waarmee Aruna bollen na 4500 uur in PAR waarde bij Royal Pride 1% boven de concurrentie presteren", vertelt Jeroen. "Naast de terugloop van lichtopbrengst is ook de uitval bijgehouden. Met slechts 0,28% uitvallers presteren onze lampen volgens zijn onderzoek ook op dit punt beter dan de markt."
"Dit resultaat bevestigt dat onze gepatenteerde technologie werkt en leidt tot betere prestaties, en met minder uitval. We zien met veel vertrouwen de komende seizoenen tegemoet.", aldus Van Velzen.