Volgens het Ministerie van Landbouw heeft de foodhandel in deze periode de dekkingsgraad van import en export met 4.1 punten verbeterd op de handelsbalans met 68,1% tegenover 64%, waarbij voeding niet zijn meegeteld. De levensmiddelenhandel laat een overschot zien van €144,9 miljoen tegenover een tekort van €426,5 miljoen gedurende de eerste acht maanden van 2014.
De verbeterde dekkingsgraad is te danken aan de groei van de foodexport met 130,7% tegenover een stijging van 15,1% van de import. De inkomsten uit de export van olijfolie bedragen 57% van de totale export. In dezelfde periode in 2014 was dit nog 17%.
Opgemerkt dient te worden dat vanaf 1 november 2014 tot 31 augustus 2015, 286.000 ton (waaronder 15.600 ton verpakte en 30.000 ton biologische olijfolie) olijfolie werd uitgevoerd met een recordwaarde van €810,5 miljoen. De winst is dus in acht maanden acht maal zo hoog geworden ten opzichte van dezelfde periode in 2014 toen dit cijfer op €718,2 miljoen lag.
De olijfolie-export, onderhevig aan jaarlijks door de EU vastgestelde quota, bedroeg 53,5 duizend ton en profiteerde tot eind augustus van een prijsstijging van 11% (€2,75 per kilo tegenover €2,47 per kilo).
De export van dadels groeide met 25% naar 74.000 ton met een waarde van €148 miljoen waarbij Tunesië 70 landen achter zich liet, waaronder Marokko, Frankrijk, Italië, de VS en Maleisië. Ook verbeterden de inkomsten uit de export van citrus, pasta en bewerkte groenten en fruit met respectievelijk 11%, 23% en 45%.