Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asperge Speciaal tijdens opening aspergeseizoen in Markthal

Tholen - Net voor het paasweekend, op donderdag 2 april, werd in de Rotterdamse Markthal het aspergeseizoen geopend. De feestelijke opening vond plaats op het dakterras van verscollectief Fresh Food Friends in de Markthal. De gasten werden welkom geheten door het team van Rungis en Trudy Teeuwen van Teboza. Hierbij werden de Superior Queens asperges van Teboza gepresenteerd. Deze asperges prijken al jaren op de kaart van diverse restaurants. Uniek aan deze opening van het seizoen is dat niet alleen de horeca, maar ook de 'gewone' consument van deze asperge kan gaan genieten. Ze worden verkocht bij FFF voor 9,95 per pond.


De asperges zijn vanaf nu te koop bij FFF

Klik hier voor het verhaal over de Superior Queens van Trudy Teeuwen van Teboza.



Erik Van Loo
SVH Meesterkok Erik van Loo liet tijdens de feestelijke opening zien wat de mogelijkheden zijn met de Superior Queens. Erik: "Je kunt de asperge gebruiken in amuses, voorgerechten en hoofdgerechten. Van marshmallows tot goulash. Deze biologische asperge is een oerproduct met een authentieke smaak. In de asperge hoort een licht bittertje als je hem rauw eet. En als je hem kookt wordt dit omgezet in suikers waardoor de asperge romig mals wordt." Erik gaf aan dat het begin van het aspergeseizoen elk jaar weer een vraagteken is. "Wij moeten ons naar het seizoen schikken. Het start pas echt als de natuur het toestaat en geeft een bepaalde charme."


Erik Van Loo

Asperge Speciaal

Van Loo presenteerde zijn bekende 'asperge speciaal', die hij enkele jaren geleden heeft geïntroduceerd. "Jaren geleden kwam ik ergens van die frikadellenbakjes in het porselein tegen. Daar heb ik een tijdje niets mee gedaan, tot ik op het idee kwam om van asperges een 'asperge speciaal' te maken. Voor elk ingrediënt wat normaal in een frikadel speciaal zit, heb ik iets anders verzonnen. De uitjes zijn vervangen door gecoaguleerd eiwit en fijngesneden coquilles. De mayonaise door een luchtige Hollandaise saus. En de curry ketchup is een ingedikte kreeften-coulis. En uiteraard is de frikadel vervangen door de Superior Queen asperges. Dit alles geserveerd in een porseleinen frikadellen bakje. Voor mensen die dit eten is het een feest van herkenning, maar dan met een compleet andere beleving dan bij een frikadel speciaal."


De asperge speciaal

Samenwerking met Rungis
Er is al een jarenlange samenwerking tussen Teboza en Rungis. Gert Jan Zonneveld Piek ontmoette Will Teeuwen op een culinaire reis. Gert Jan: "Ik gaf aan dat onze klanten in het hogere segment graag met topproducten werken. Een jaar later kwam Will met de Superior Queens op de markt. Dit zijn de allerlekkerste biologische asperges van Hollandse bodem. Ze zijn altijd mals. Het verhaal van Teboza is écht, en dat vinden we geweldig om te vertellen: we houden namelijk niet van loze verhalen."


V.l.n.r.: Erik Van Loo, Francis Zonneveld Piek (Rungis), Trudy Teeuwen (Teboza) en Gert Jan Zonneveld Piek (Rungis).

Fresh Food Friends
Fresh Food Friends is een verswinkel mét terras in de Markthal Rotterdam. In de winkel worden producten verkocht versspecialisten Schmidt Zeevis, Treuren Wild & Gevogelte. Pascal Martens, de oprichter en eigenaar van Fresh Food Friends geeft aan dat hij blij is dat nu ook de consument deze speciale asperge kan kopen. "We zien zeker een verandering in de vraag van de consument. Mensen zoeken steeds meer naar echte kwaliteitsproducten. Die vinden ze bij Fresh Food Friends."


En nog een specialiteit van Erik Van Loo

www.freshfoodfriends.nl
www.rungis.nl
www.teboza.nl
www.parkheuvel.nl