Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aeroponic torens: hoe ze werken en waarom ze zo populair zijn

Aeroponic torens zijn populair bij beginnende telers en kleinschalige ondernemers in de AGF. Wat zijn het precies en waarom zijn ze zo gewild?

AGI Farms is een in Florida gevestigde onderneming, die zich toelegt op de verkoop van "luchtteelt" (aeroponic) torens: een systeem dat, volgens ontwerper Richard Gittings, is gericht op zowel residentiële als commerciële klanten.

Een teler geïnteresseerd in het kweken van sla moet er rekening mee houden dat de torens geschikt zijn voor 30 stekjes per ring. De toren is drie ringen hoog en geeft dus plek aan 90 planten. Als de teler 1.000 kroppen sla per week wil telen, heeft hij tien torens per sectie nodig. "Sla heeft zo'n 6 weken nodig om te groeien, dus met 6 secties komt hij een heel eind," vertelt Richard.



Het systeem wordt niet alleen beschreven als gebruiksvriendelijk, maar Richard is ook van mening dat het enorm efficiënt is. "Je hebt er geen omkijken naar," zegt hij. "Iedere sectie heeft zijn eigen water en afhankelijk van het systeem, kan pH, temperatuur en voedingsstoffen worden afgesteld."



Het systeem maakt gebruik van 97% van al het water en voedingsstoffen. Slechts 3% verdampt. "Omdat het een gesloten systeem is, circuleert alles," zegt Richard. Om ziekten en plagen te voorkomen, wordt aanbevolen om het systeem te reinigen na elke oogst. Richard: "Ik heb het zo ontworpen dat je de torens kunt stapelen, net als stoelen. Daarnaast kunnen de torens 360 graden worden gedraaid, zodat je er makkelijk bij kunt."



De kosten voor een teler hangen volledig af van de hoeveelheid extra's. "Je kunt ze uitrusten met van alles en nog wat en je kunt ze overal ter wereld installeren en opzetten," aldus Richard.


Meer informatie:
AGI Farms
Richard Gittings
[email protected]
www.agifarms.com


Publicatiedatum: