In de eerste acht maanden van 2014 werd er meer uitgegeven aan vlees, graan, snoep, olie, plantaardige vetten en vis, terwijl verse en zuivelproducten tegen de trend ingingen.
Verse producten noteren -3,3% in termen van waarde en -0,8% in volume ten opzichte van 2013. Italiaanse gezinnen gaven 4,3% minder uit aan groente en 2,7% minder aan fruit. Met betrekking tot verwerkte producten daalden het volume en de waarde van groenten met respectievelijk 1,8% en 1,9%, terwijl fruit 1,1% verloor in termen van volume, maar 1,3% steeg in waarde.
Product category | Var.% 13/12 (Vol.) | Var.% 13/12 (Val.) | Var.% Jan-Aug14 /Jan-Aug13 (Volume) | Var.% Jan-Aug14 /Jan-Aug13 (Value) | Weight % |
Produce, of which: | -1.7 | -2.4 | -0.8 | -3.3 | 22.2 |
Fresh produce | -2.0 | -2.2 | -0.6 | -3.6 | 18.9 |
Fruit and citrus fruit | -2.5 | -2.4 | -0.6 | -2.7 | 8.3 |
Vegetables, pulses and potatoes | -1.6 | -2.0 | -0.6 | -4.3 | 10.6 |
Processed produce | 0.4 | -3.6 | -1.8 | -1.6 | 3.3 |
Fruit and citrus fruit | -0.1 | -3.0 | -1.1 | 1.3 | 0.3 |
Vegetables, pulses and potatoes | 0.5 | -3.7 | -1.8 | -1.9 | 3.0 |