Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Allicine kan bomen redden

In het Verenigde Koninkrijk doen wetenschappers onderzoek 
naar een middel om bomen van een ziekte te redden.
Volgens tests zal een mengsel van knoflook/Allicine positieve effecten hebben op de zieke bomen. 

Op een bosrijk landgoed in Northamptonshire testen onderzoekers een experimentele injectie, die bestaat uit een drukkamer en acht octopus tubes. De wetenschappers plaatsen de spuit in de boom en brengen het biologische gif in de SAP-systeem van de boom. De stof gaat daarna aan het werk en vernietigt de ziekte.

Boom-kenner Jonathan Cocking is betrokken bij de ontwikkeling en invoering van de behandeling. Hij licht toe: "In de afgelopen vier jaar hebben we zestig bomen behandeld die leden aan een soort van kanker. Al deze paardenkastanjes zijn genezen. We hebben ongeveer een kans van 95% op succes bij deze behandeling."

Meneer Span, werkzaam bij het producerende bedrijf in Wales, vervolgt: "We pletten biologische teentjes knoflook. We gebruiken allicine om de kwaliteit van het mengsel te verbeteren en het geheel te stabiliseren. Dat mengsel spuiten we in de boom, die daarna geneest."

Stephen Woodward, een professor aan de universiteit van Aberdeen, is nieuwsgierig naar de resultaten: "De antibacteriƫle eigenschappen van allicine zijn bekend in het laboratorium. Ik heb niet gehoord dat bomen ermee genezen, maar als het werkt, is het interessant. Wel moeten we oppassen dat we het ecosysteem niet beschadigen."

Bron: bbc.com
Publicatiedatum: