Volgens export manager Nathalie Stephan hebben alle knoflookrassen hun eigen smaak. "Elk land heeft andere eetgewoonten en smaakvoorkeuren. De rode is bijvoorbeeld zoeter. Fransen hebben de voorkeur voor de lichtere witte knoflook, maar in Duitsland en Noord-Europa is de gekleurde knoflook in toenemende mate populair.
Rechts: Nathalie Stephan, Condifrance
Het bedrijf levert het product volledig aan groothandelaren, in Nederland bijvoorbeeld bij Van der Meij en Vroegop-Windig. "Omdat onze klanten de gastronomie beleveren, besteden we veel aandacht aan de kwaliteit en het uiterlijk van de verpakking. De klant waardeert de manden en het past goed bij onze productkwaliteit", zegt Nathalie.
Naast de rode en roze knoflook, die met de hand worden gepeld, biedt het bedrijf ook zwarte knoflook aan. Zwarte knoflook ontstaat door een speciaal fermentatie proces met zeewater. "Deze specialiteit met zijn unieke smaak en romige textuur leveren we alleen aan gastronomische groothandels", besluit Nathalie.