Duitsland: champignon-consumptie daalt licht
Zo'n 63.000 ton hiervan werd uit het buitenland geïmporteerd, vrijwel uitsluitend uit de Europese Unie. De grootste hoeveelheden werden geïmporteerd uit Polen (circa 39.000 ton) en Nederland (circa 22.500 ton). De champignon-consumptie per hoofd van de bevolking ligt sinds enkele jaren op een stabiel niveau: in 2009 at men 2 kg per persoon en in 2011 nog 1,9 kg.
Om het hele jaar door aan de vraag naar champignons te kunnen voldoen, worden champignons gedurende het hele jaar door meer dan 30 bedrijven in Duitsland geteeld. Hierbij zijn alleen de bedrijven meegeteld die over een productieoppervlak van minstens 0,1 hectare beschikken. Deze bedrijven hebben in 2013 meer dan 59.000 ton champignons geoogst van circa 260 hectare. De champignonproductie maakt daarmee 99% van de totale productie van consumptiepaddenstoelen in Duitsland uit, aldus het BMEL.