Deze 33-jarige chef-kok heeft al 10 jaar een Michelinster en kookt volgens de 80/20-filosofie: 80% groente en 20% vlees of vis. In zijn restaurant in Rijswijk gaan groenten altijd vóór vlees en vis. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, maar vooral omdat groente hem het meest uitdaagt. In juni verscheen het boek Niven 80/20 van deze groentefreak.
De finalisten dit jaar zijn:
Gevestigde handel:
- De Echte Groenteman Hemmy van Haaren – Groesbeek- Landwaart Culinair – Maartensdijk
- Groente & Fruit specialist Gijs van de Hoef – Veenendaal
Ambulante handel:
- G.H. Derks & Zn. – Zutphen- Vos Groente & Fruit – Wijk en Aalburg
- Groentebroer B.V. – Sint Philipsland
Finale
Als laatste onderdeel van de verkiezing moeten bovenstaande ondernemers met hun team een week voorafgaand aan de beurs tijdens de vakwedstrijden bij Rational B.V. in Almelo, nog hard werken voor de laatste punten in de strijd voor de titel. Het belooft een spannende finale te worden, waarin zij drie opdrachten moeten uitvoeren. Niven is betrokken bij een van de opdrachten en maakt onderdeel uit van de vakjury.
Bekendmaking op de beurs
Op 30 september 2014 om 19.30 uur maakt Niven op ADN Plaza (standnr. 334) de winnaars (gevestigde en ambulante handel) bekend van de verkiezing 'Beste Groenteman van Nederland 2014-2015'. Voorafgaand aan de bekendmaking geeft Niven een korte 80/20 kookdemonstratie op basis van zijn nieuwe kookboek (www.niven8020.com).
Kijk voor meer informatie over de verkiezingswedstrijd op www.bestegroenteman.nl.
Kijk voor meer informatie over de beurs AGF Detail in Houten en registreren voor gratis toegang op www.agfdetail.nl.
Bron: ADN