Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta blijft samenwerking met andere veilingen ambiëren

Donderdag 12 december 2013 hebben de tuinders-aandeelhouders van BelOrta en Veiling Borgloon hun fiat gegeven voor een fusie. De nieuwe fusieveiling zal vanaf 1/1/2014 operationeel blijven onder de naam BelOrta. Naast de bestaande vestigingen te Sint-Katelijne-Waver, Zellik, Kampenhout en Kinrooi-Molenbeersel (aanvoerplatform), zal BelOrta vanaf nieuwjaar ook een hoofdexploitatiezetel hebben in Borgloon en bijkomende sites in Visé (sorteer- en verpakkingssite), Fernelmont (bewaar- en sorteersite) en Borgloon (Tivoli – bewaarcentrum).


Het team BelOrta

Bijna 370 miljoen
BelOrta zal een omzet vertegenwoordigen van bijna 370 miljoen euro en 43% Belgisch marktaandeel innemen (56% groenten en 22% fruit). BelOrta evolueert van 1.150 naar 1.700 actieve tuinders, die gevestigd zijn over gans Vlaanderen. De extra tuinders van Veiling Borgloon zijn geconcentreerd in de provincies Limburg en Luik. Anderzijds waren er reeds 136 Nederlanders rechtstreeks aangesloten bij BelOrta.
Voorzitter Leo Baestaens van BelOrta zal vanaf 1/1/2014 doorgaan als voorzitter van de raad van bestuur. BelOrta blijft bij haar standpunt om geen eigen export te doen. De klokverkoop blijft naast bemiddeling de basis van het vermarktsysteem.


Omzet van alleen groenten in 2012 was al bijna 300 miljoen euro

Directie
De dagdagelijkse werking zal verzekerd worden door 370 personeelsleden onder de leiding van directeur Jos Craemers (directeur Veiling Borgloon), directeur Chris De Pooter en directeur Filip Fontaine (beiden sinds 1/1/2013 directeur BelOrta). Naast de drie directeurs zal het managementteam van BelOrta bestaan uit Isabel De Blaiser (manager Producentenbegeleiding, Kwaliteitssystemen en Ombudsdienst), Jo Lambrecht (commercieel manager), Rudy Luytens, (operationeel manager), Jo Op de Beeck (financieel & HR manager), Ludo Van Kelst (product & kwaliteitsmanager) en Jos Van Dessel (commercieel manager).


De gezamenlijke omzet bedraagt bijna 400 miljoen euro


Omzet ten opzichte van andere veilingen is bij groenten meer dan 50%

One-stop-shopping
BelOrta zal in "one stop" het volledige pallet van groenten en fruit aan haar klanten kunnen aanbieden. In het belang van de tuinders zal dit voor een langere en betere klantenbinding doorheen het jaar zorgen. Hierbij zal de 'fruitkorf' van BelOrta aanzienlijk uitbreiden met aardbeien, kleinfruit, appelen en peren.



Naast Flandria, zal Eburon, het exclusieve fruitmerk dat toebehoorde aan Veiling Borgloon, door BelOrta verder worden ontwikkeld. Flandria en Eburon zullen elkaar versterken en samen met het bioproduct en de veilingspecifieke merken Mechelse, Brava, Top en Bel'Oblita (vergeten groenten) in de markt worden gezet. Met deze aanbodconcentratie wordt bovendien een samenwerking op grotere schaal en een betere onderhandelingspositie ten aanzien van de Europese grootdistributie en de export/importbedrijven nagestreefd. Op deze wijze wil BelOrta de maximaal haalbare prijs realiseren voor haar producenten, de infrastructuur en logistiek optimaliseren en de kosten beheersen. Tenslotte blijft de samenwerking met alle overige groente- en fruitveilingen in België en de buurlanden een uiterste ambitie voor de toekomst.


www.belorta.be
Publicatiedatum: