Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westlandse tomatentelers overwegen productie van sap en puree

Tomatentelers uit de gemeenten Westland en Pijnacker-Nootdorp overwegen tomatenpuree en -sap te gaan produceren uit tomaten, die beschadigd zijn en daardoor minder geschikt voor de verkoop. Het is één van de ideeën om vernieuwingen in de sector door te voeren en extra waarde uit de geteelde producten te creëren. Een delegatie onder leiding van tomatenteler Peter Duijvestijn uit Pijnacker bezocht onlangs enkele fabrikanten van puree en sap in Italië en Turkije. Ze bekeken daar de machines die deze producenten gebruiken.

Duijvestijn was op 21 november één van de deelnemers vanuit het bedrijfsleven aan een hoorzitting van de commissie voor Economische Zaken in de Tweede Kamer over de Nederlandse tuinbouw. Die hoorzitting volgde op de beleidsbrief tuinbouw die staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken onlangs naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Duijvestijn stelde tijdens de hoorzitting dat tuinders zouden 'anders' moeten leren denken, omdat de internationale concurrentie steeds heviger wordt.


Bron: Omroep West
Publicatiedatum: