Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Seizoensverlenging blauwe bessen gevraagd"

B-Berry van de partij op AGF Detail en Week van de Smaak.

Het zomerfruit seizoen voor blauwe bessen loopt langzaam naar een einde.
Er worden voorlopig nog twee latere rassen geoogst, die deels worden afgezet of gekoeld voor latere leveranties dit jaar. Uit directe contacten met consumenten blijkt duidelijk dat deze liefst smakelijke blauwe bessen willen van bekende herkomst. Men vraagt ons waarom uit buitenland aangevoerde bessen vaak minder smaakvol of af en toe zelfs zuur zijn?

Als fruit van ver weg komt is onrijp geoogst meestal de oorzaak. Dit gebeurt om de houdbaarheid van zachtfruit te verlengen, maar is slecht voor de reputatie. Dit fruit heeft ook niet de gezonde bio-inhoudstoffen in zich. Consumenten haken dan af, omdat dit fruit ook nog vaak exclusief geprijsd is. B-Berry wil consumenten laten proeven dat hun verse blauwe bessen of daarvan gemaakte producten wel smaakvol en gezond zijn.



We hopen dat het recent aangekondigde onderzoek naar de gezondheidsaspecten van de blauwe bessen binnenkort publiekelijk wordt. Uit dit onderzoek blijkt dat antioxidanten van blauwe bessen echt kunnen bijdragen om vrije radicalen te elimineren en zo het risico van kanker verlagen. Blauwe bessen helpen obesitas en diabetes voorkomen, vanwege "het gunstige effect t.a.v. het vetzuur metabolisme dat een belangrijke rol speelt in het ontstaan van obesitas en diabetes". En de consumptie van blauwe bessen kan ook bijdragen aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, "er is een gunstig effect op processen die betrokken zijn bij de bloedstolling".



We weten nu waarom blauwe bessen gezond zijn, want er is een causaal verband tussen inname van de blauwe bes en de gezondheids- bevorderende effecten. De landelijke Week van de Smaak wordt gehouden van 28 september tot 6 oktober. De regio Venlo is dit jaar de Hoofdstad van de Smaak. Op het voormalige Floriade terrein presenteren zich in het weekend van 28 en 29 september zo'n 150 regionale bedrijven met streekproducten, gastronomie of culinaire hoogstandjes. B-Berry is ook hier van de partij.

Op de beurs AGF Detail te Houten, gehouden op 1 en 2 oktober kan men B-Berry vinden bij stand 391. Bezoekers mogen ook hier proeven.

www.b-berry.nl
Publicatiedatum: