Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Israël: meer vraag naar Habanero-pepers
Het culturele contact tussen Centraal-Europese landen en Oost-Europa heeft geleid tot meer vraag naar Habanero-pepers. Deze pepers worden onder andere geteeld in Israƫl. "In de afgelopen twee jaar hebben we bij sommige markten de vraag met 25% toe zien nemen. We hebben meer omzet dan in voorgaande jaren," zegt Yair Ohana van Arava Export Growers. "Ook zien we steeds meer vraag naar Habanero-pepers met andere kleuren dan de traditionele rode kleur."
Het Israƫlische seizoen voor Habanero-pepers lopt van de laatste week in oktober tot de eerste week in mei. Als de peper goed wordt opgeslagen, heeft deze een houdbaarheid van zes tot zeven weken. "We exporteren tijdens ons seizoen 100% van onze opbrengst, oftewel 80 ton. Er wordt niets opgeslagen voor later," zegt Yair.
Op dit moment zijn er ook andere landen in de wereld waar Habaneero-pepers wordt geteeld. "Marokko en Egypte hebben hun eigen Habaneroteelt. Vanwege hun geografische ligging zouden ze goed met ons kunnen concurreren. Andere landen als Mexico vormen geen concurrentie voor ons, omdat deze landen zich op andere markten focussen," zegt Yair tot slot.