Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zo vervang je een silo

"Telers investeren in betere waterkwaliteit"

Tholen - Nu het beter gaat in de tuinbouw, merken ze bij A1 Tuinbouwtechniek ook dat de investeringen in de waterkwaliteit omhoog gaan. "Met afdekzeilen op de watersilo's bijvoorbeeld", vertelt Ron Duijvestijn.

Een silo vervangen - hoe doe je dat? In een video heeft A1 Tuinbouwtechniek laten zien hoe ze stap voor stap de oude silo in elkaar vouwen en de nieuwe rustig weer opbouwen. Het bedrijf uit 's-Gravenzande is actief in de scherm- ventilatie- en watertechniek en binnen die laatste categorie is het vervangen van silo's een belangrijk onderwerp. "Altijd wel, maar nu het beter gaat in de tuinbouw merk je toch dat er meer leven in de brouwerij komt", vertelt Ron Duijvestijn. "En je merkt dat telers meer willen investeren voor een betere waterkwaliteit."


In de oude silo zit een behoorlijke sliblaag


In elkaar vouwen alsof het niets is

Bescherm je water
Dat uit zich bijvoorbeeld in de keuze voor DelafleX, een volledig UV-bestendige siloliner met 15 jaar garantie en een zeer hoge resistentie tegen meststoffen en bijvoorbeeld chloor, of een DelafloaT drijfzeil. Door de silo af te schermen met dit speciale zeil, voorkom je algengroei. Het zeil is wit van kleur om zonlicht (en daarmee warmte) te weerkaatsen en zit dankzij een speciale noppenstructuur als het ware vastgekleefd aan het water. "Bacteriƫn en schimmels hopen anders toch op in het slib dat op de bodem ontstaat", vertelt Ron. "Dat wil je zo veel mogelijk voorkomen." Telers kunnen er ook voor kiezen de hele silo af te dekken. "Daarmee voorkom je alle invloeden van buitenaf. Dat is wat bijvoorbeeld zaadbedrijven graag willen. Of we plaatsen een overkapping omdat de WKK naast de silo staat en ze willen voorkomen dat er condenswater indruppelt."


Silo klaar! Dekzeiltje erop en niets meer aan doen.

Onderhoud en keuringen
Maar met alleen een silo opbouwen, een zeiltje eroverheen kiepen en deze na verloop van tijd weer afbreken ben je er nog niet. Ook het onderhoud is een tak van sport die A1 Tuinbouwtechniek kan verzorgen. "We houden bij onze klanten de kwaliteit van de silo's natuurlijk goed in de gaten. Met regelmatige controle voorkom je problemen bijna altijd", ziet Ron. "Ook verzorgen we, als klanten het willen, de schoonmaak van de silo. Door deze jaarlijks te laten reinigen of door regelmatig het zeil te vervangen, verbeter je de kwaliteit van je water."




Voor meer informatie:
A1 Tuinbouwtechniek
Naaldwijkseweg 378
2691 RA 's-Gravenzande
+31 (0)174 752 550
info@a1tuinbouwtechniek.nl
Publicatiedatum: