Rotterdamse studenten onderzoeken innovatiekracht foodsector
De studenten hebben in drie dagen 180 bedrijven in de groente- en fruitsector bevraagd op hun innoverend vermogen, hun noodzaak om te verduurzamen en hun bereidheid tot samenwerking om daar te komen. "Bedrijven zeggen snel dat ze innovatief zijn, maar als je doorvraagt blijkt dat er nog grote kansen blijven liggen," zegt Robbert Jan Wanna van Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Naast de onderzoeksactiviteiten bereidden student-koks gezonde gerechten en vervulden hospitality-studenten het gastheerschap in de stand van het GroentenFruithuis. Deze studiereis is een mooie introductie op de sector en levert 23 ambassadeurs voor het carrièreperspectief in de regio.
Onderzoek 'Food for the Future'
Door o.a. digitalisering, nieuwe technologieën en verduurzaming ontwikkelt de Rotterdamse foodsector zich in snel tempo. Dit betekent dat ook de arbeidsbehoeftes van het bedrijfsleven in de foodsector veranderen. Rotterdam Food Cluster heeft daarom een onderzoeksagenda en een uitvoeringsplan opgesteld en gebundeld onder de naam 'Food for the Future'. Erasmus UR, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Zadkine, Albeda, Lentiz, Wellant en Rotterdam Food Cluster zetten zich samen in voor de uitvoering van Food for the Future. Niet alleen wordt er onderzoek gedaan om bedrijven te helpen bij noodzakelijke innovaties, maar ook wordt de kennis teruggegeven aan het onderwijs; om de werknemers en ondernemers van de toekomst op te leiden. Het onderzoek op de Fruit Logistica draagt bij aan de uitvoering van die onderzoeksagenda.
Bron: Greenport