Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2013: 15% van de tuinbouwers bij inspecties SZW in overtreding

De Inspectie heeft in het kader van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav), de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) en de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) in 2013 4.930 inspecties uitgevoerd. Daarbij heeft zij 7.362 werkgevers gecontroleerd. Het aantal werkgevers dat een boete kreeg, is door de gerichte controle acties gestegen tot ruim 24%. Dit is een stijging van ruim 14% ten opzichte van 2012. In de land- en tuinbouw werden 347 werkgevers gecontroleerd waarvan er 52 in overtreding waren. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Inspectie SZW.

Illegalen

Het totaal totale aantal aangetroffen illegaal tewerkgestelde personen is in 2013 ten opzichte van 2012 met 212 gedaald naar 2.343. Opvallend is daarbij de toename met ruim 250% van het aantal Roemenen dat illegaal tewerkgesteld werd. In de agrarische sector werden 104 illegaal tewerkgestelde personen aangetroffen.

Buisrailwagens

Voor een aantal andere producten zoals machines en persoonlijke beschermings-middelen gelden Europese veiligheidseisen voor fabrikanten, handelaren en werkgevers. De Inspectie SZW houdt toezicht op de naleving van deze regels. In dit kader zijn in 2013 inspecties uitgevoerd bij buisrailwagens in de land- en tuinbouw. Bij 100% van deze inspecties is handhavend opgetreden. De Inspectie constateerde onder meer dat er geen of onvoldoende bescherming was tegen vallen van een hoogte.

Zie voor meer informatie het Jaarverslag 2013 op de site van de Inspectie SZW.


Bron: Inspectie SZW
Publicatiedatum: